UNIQ by aquazenn

Zwemvijvers & BIO-pools

UNIQ by aQuazenn

zwemvijvers

Natuurlijke zwemvijvers bieden een scala aan voordelen die de populariteit ervan in de afgelopen jaren hebben doen toenemen. Deze harmonieuze combinatie van een traditionele vijver en een zwembad biedt zowel esthetische als functionele voordelen voor eigenaren.

Zwemvijvers worden vaak ontworpen met natuurlijke elementen zoals planten, rotsen en kiezelstranden. Hierdoor passen ze harmonieus in de omgeving en creëren ze een aantrekkelijk stukje natuur in uw eigen achtertuin.

In tegenstelling tot traditionele chloorzwembaden zijn zwemvijvers vrij van chemische desinfectiemiddelen. Ze gebruiken natuurlijke processen zoals planten en micro-organismen om het water schoon te houden. Dit betekent dat u kunt genieten van een gezonder en milieuvriendelijker zwemwater.

Zwemvijvers bevorderen een natuurlijk ecologisch evenwicht. Planten in de vijver filteren het water en bieden een habitat voor vissen en andere waterdieren. Dit draagt bij aan het behoud van biodiversiteit en de gezondheid van uw tuin.

Zwemvijvers vereisen over het algemeen minder onderhoud dan traditionele zwembaden. Het natuurlijke systeem zorgt voor een stabielere waterkwaliteit, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan het toevoegen van chemicaliën en het balanceren van pH-niveaus.

Zwemvijvers kunnen worden ontworpen in verschillende stijlen, van strak en modern tot natuurlijke organische vormen. Dit maakt het mogelijk om een zwemvijver te creëren die perfect past bij uw persoonlijke smaak en de esthetiek van uw tuin. Zo kan er ook gekozen worden voor aansluitend filterbed of afzonderlijke filter.

Op de lange termijn kunnen zwemvijvers kostenefficiënter zijn dan traditionele zwembaden vanwege de lagere kosten voor chemicaliën en onderhoud.

Kortom, een zwemvijver combineert de geneugten van zwemmen met de pracht van de natuur en biedt een duurzaam, gezond alternatief voor traditionele zwembaden. Het is een investering die niet alleen uw levenskwaliteit verbetert, maar ook bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

UNIQ by aQuaZenn

BIO-pools

Wenst u natuurlijk en duurzaam te zwemmen? Dan is een UNIQ bio-pool de oplossing. Door gebruik van de nieuwste technieken op waterzuivering kunnen wij zwemmen in 'drinkwater' mogelijk maken. Zwem in water dat altijd schoon en uitnodigend is, zonder de chemicaliën van een traditioneel zwembad.

Dit betekent dat zwemmers kunnen genieten van een zwembad zonder de irritatie en de bijwerkingen die vaak geassocieerd worden met chloorwater.

Biozwembaden zijn aanzienlijk milieuvriendelijker dan traditionele zwembaden. Ze gebruiken aanzienlijk minder water en energie. Bovendien minimaliseren ze het gebruik van schadelijke chemicaliën, wat gunstig is voor het milieu.

Hoewel de initiële kosten voor het bouwen van een biozwembad hoger kunnen zijn met die van een conventioneel zwembad, kunnen de operationele kosten op de lange termijn aanzienlijk lager zijn. Het verminderde gebruik van chemicaliën en de lagere energiebehoeften dragen bij aan besparingen op water- en energierekeningen.

Het water in biozwembaden voelt zacht aan en is vriendelijker voor de huid en ogen. Zwemmers ervaren vaak minder irritatie en droogheid na het zwemmen in biozwembaden.

Een Bio-pool onderscheidt zich van een tradiotonele zwemvijver door te werken op basis van de nieuwste technieken op gebied van waterzuivering en maakt het zo mogelijk om hogere temperaturen toe te laten zonder dat de waterkwaliteit aangetast wordt. Bio-pools kunnen ook zonder problemen worden uitgerust met een automatische veiligheidsafdekking.

Kortom, biozwembaden bieden een perfecte mix van ecologische verantwoordelijkheid en recreatief plezier. Ze stellen u in staat om in uw eigen achtertuin te zwemmen in een natuurlijke, gezonde omgeving en dragen bij aan het behoud van de natuurlijke wereld om ons heen. Als u op zoek bent naar een duurzaam en aantrekkelijk alternatief voor een traditioneel zwembad, is een biozwembad zeker het overwegen waard.